11 d’agost del 2013

LLÀGRMIES DE ST. LLORENÇ

GASTANT KEKS I CUMPLINT DESITJOS!

Escola Bisaroques - Observatori Batet - Escola Bisaroques

7 Kms
300 mts Desnivell +

Sortida especial per gastar keks en una nit d'estiu diferent. No calen gaire excuses per sortir a còrrer, però si és en bona companyia i amb un objectiu comú... millor que millor!

Calçats amb keks ja entrada la nit, comencem la ruta, a peu o corrent, l'objectiu és arribar a dalt a l'observatori de Batet de la Serra, des de l'escola Bisaroques. La mateixa ruta que la cursa de Puja-i-Baixa a Batet, això si, sense competir, i fent una bona pausa-avituallament per intentar demanar que es cumpleixin els desitjos de tots en la pluja d'estels típica d'aquestes dates, les llàgrimes de St. Llorenç.

Havent-ne vist mitja dotzena, ben refrescats (gràcies familia per l'avituallament) i descansats, la baixada es fa entretinguda fins al punt de sortida. Ara només cal esperar que se us cumpleixin tots els desitjos!

Un dels meus ja s'ha complert... gràcies per acompanyar-me en aquesta nit diferent!


Apunts:

Els Perseides són una pluja de meteors degut a la pols del cometa 109P/swift-Tuttle.
S'anomenen Perseides en referència a la seva posició al cel, que és la constel·lació de Perseu, a tocar de Cassiopea. Les minúscules partícules del cometa, la majoria de les quals no són més grans que un gra de sorra, poden produir impressionants traces de llum degut a la velocitat en que entren a l'atmosfera terrestre.
La pluja de meteors es pot veure cada any, des de mitjans de juliol, tot i que quan se n'observen més és entre el 8 i 14 d'agost, assolint un màxim d'activitat al voltant del 12 d'agost, quan es poden veure fins a 100 meteors per hora.
Els Perseides s'anomenen també llàgrimes de Sant Llorenç per la proximitat de la festa d'aquest Sant al màxim dela pluja. Com que els Persiedes apareixen a la nit que se'l recordava, es van associar amb les llàgrimes que va plorar el Sant en ser cremat en una graella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada