CIRCUIT FIX D'INICACIÓ A L'ORIENTACIÓ AL PARC ATLÈTIC TOSSOLS


LA CURSA D'ORIENTACIÓ:

Nascuda a Suècia fa més de cent anys, la cursa d’orientació és una activitat integral i formativa, ja que no només posa a prova la nostra resistència física si no que també necessita d’una capacitat de concentració i orientació fonamentals. La pràctica d’aquest esport destaca perquè s’adreça tant als més alts nivells de competició com a la pariticipació lúdica i familiar.
Definició Cursa Orientació: Són competicions atlètiques de camp a través i a contrarellotge amb l’obligació de passar per uns controls assenyalats en un mapa. El recorregut a seguir per trobar tots els controls abans d’arribar a la meta el decideix cada participant.

Circuit Fix d’Orientació del Parc Atlètic Tossols

El circuit fix d’orientació del Parc Atlètic Tossols és a l’abast de tothom des de finals d’agost del 2016. Es presenta amb dos recorreguts, que més que diferenciar-se per nivells de dificultats el que intenten és introduir al participant a l’orientació.
Els circuits fixos d’orientació són recorreguts permanents que cadascú pot fer quan li ve de gust. Es poden fer en grup, en família o individualment. Els participants només necessiten el mapa de la zona, i tot i que no és imprescindible, una bruixola.
Encara que aquest circuit no està pensat amb caràcter competitiu, el concepte de l’esport de l’orientació és trobar l’opció o elecció de ruta que permetin trobar el control en el mínim temps possible.


El mapa

Terreny semiurbà, dins el recinte del parc atlètic Tossols.
Extensió: 0.5 km2
Escala: 1:2000
Equidistància: 1 mt.
Cartografia: Xeku Vila (A.E. Gastant Keks) – Primavera 2016
Mapa base: ICC
Núm. circuits: 2
Posada en funcionament: Juliol de 2016
MAPA EXEMPLE TOSSOLS
Clica la imatge per veure què hi ha al mapa
Al mapa hi ha:
  • Una llegenda que ajuda a interpretar els diferents elements.
  • La descripció de controls on s’indica la situació de la fita en qüestió, per exemple si està al costat d’un mur, o si es troba en una zona d’arbres…
  • Graella de marcació, per marcar el pas per a cada fita.


Com funciona

1.- Hi ha dos circuits disponibles, els dos de nivell bàsic i es diferencien pel nombre de controls. Escolliu-ne un i descarregueu-lo en aquesta mateixa pàgina, a http://gastantkeks.blogspot.com.es/ o bé, passant-lo a buscar a l’oficina deturisme d’Olot o a les mateixes instal·lacions del parc atlètic Tossols.

  CIRCUIT A                  CIRCUIT B


2.- En el mapa, un triangle marca el punt de sortida, situeu-vos’hi, sobre el terreny hi trobareu una estaca amb una placa amb un triangle dibuixat. A partir d’aquest punt orienteu-vos per seguir el traçat dissenyat. El recorregut a seguir per trobar tots els controls abans d’arribar a la meta el decideix cada participant.
Aquests controls els anomenem FITA. Cada fita porta una pinça que fa una marca i que s’ha d’enregistrar ordenadament a les caselles de control en el mateix mapa; cada control fa una marca diferent i acredita que s’ha passat pel punt indicat en el mapa.

3.- Quan trobeu una fita, cal comprovar si el número de l’estaca es correspon amb la que esteu cercant, si és així marqueu a la casella corresponent de la graella del  mapa conforme heu trobat el control i continueu cap a la següent fita fins a realitzar tot el traçat.
Les fites estan marcades en el mapa amb un cercle de color lila i un número que indica l’ordre. A la descripció de control del mapa s’indica el número que identifica la fita.
La meta està indicada al mapa amb un doble cercle concèntric. En aquest circuit la sortida i l’arribada són en el mateix punt.

4.- Podeu comprovar si heu realitzat bé el traçat a l’apartat CIRCUIT FIX/SOLUCION del bloghttp://gastantkeks.blogspot.com.es/

5.- Cada cert temps es renovaran els traçats, al final de cada període es farà un sorteig entre tots els participants. Per poder participar en el concurs, haureu d’haver completat com a mínim un dels circuits i haver localitzat correctament totes les fites, i cal que envieu el mapa escanejat i les vostres dades agastantkeksgarrotxa@gmail.com.
Activeu-vos amb els circuits d’orientació us permetran descobrir l’entorn natural d’una manera divertida i entretinguda. Gaudiu d’aquesta nova experiència. Tots els circuits són de dificultat baixa i aptes per a totes les edats i públics!

Descarrega’t el fulletó informatiu en aquesta pàgina i a http://gastantkeks.blogspot.com.es/ . L’accès és lliure i gratuït de dilluns a diumenge. Si es volen utilitzar els serveis de vestuaris cal consultar els horaris d’obertura del parc atlètic Tossols i abonar les taxes aprovades en els preus públics.

Aquest projecte ha estat impulsat per l’Ajuntament d’Olot, l’IMELO i el Club d’Orientació A.E.Gastant Keks.
Important: si detecteu alguna incidència en algun punt de control, si us plau aviseu-nos a l’oficina de turisme d’Olot, al telèfon 972 266 461 o a alguna de les següents adreces: 

Contacte

Telèfon: 972 27 36 65 – Fax: 972 26 45 83 – Correu electrònic: estadi@olot.cat

Localització

Bicicarril Olot-Girona (17800 – OLOT)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada