17 de març del 2013

GASTANTKEKS PER CAMINS DE CALMA I MIRANT AL CEL

Gastant Keks a Batet de la Serra.

Olot - Les Tries - Volcà l'Estany - Coll Palomeres - Batet de la Serra - Olot
16.6 kms
530 mts desnivell +

Àlbum complet aquí



Batet és un dels indrets més bonics del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa pel seu paisatge únic que combina boscos, pastures i masies aïllades amb cabanes de paret seca de roca volcànica. 
 
Aquesta vegada per arribar a Batet, cal enfilar-se des del Volcà de l'Estany, passat les tries i deixat enrera el Volcà de la Garrinada, fins al coll de Palomeres, la pujada és llarga i a trams exigent, però es pot fer pràcticament tota corrent.
 
Ja en el coll, fent la volta al Volcà de Garrojàs, deixant a l'esquerra el Volcà del Puig de la Garsa s'arriba al pla de Godomar, a dalt de tot de Batet, aquí travessant el pla queda el Volcà de Pujalòs a la dreta. A l'esglèsia de la Trinitat s'inicia el camí de baixada, tranquil i sinuòs combina boscos i prats delimitats per parets de pedra seca. De lluny es pot veure la cúpula de l'observatori astonòmic de Batet. Més baixada per passar sota la falda del Volcà Bisaroques, i a travessar la ciutat d'Olot per tornar al punt de partida
 
Mirant a l'Oest...plourà?


Mirant a l'Est..farà sol?

Espectacular vista de Sta. Pau passat el Coll de Palomeres


Sta. Maria i l'Observatori de Batet


Apunts:

Observatori de Batet:
L'Associació Astronòmica de la Garrotxa va néixer el 1986, any que el cometa Halley va ser visible i va crear molta expectació. Els creadors van ser un grup de quatre persones aficionades a l'astronomia, amb la intenció de divulgar-la. La formació d'aquest grup de persones era i continua sent autodidacta i actualment són 23 socis que formen l'associació i hi participen.

L'observatori de l'associació es va crear el 1990 i està situat a Batet. Es tracta d'una cúpula automatitzada on han passat dos telescopis. Actualment hi ha un gran telescopi (C-14) informatitzat, al qual els socis poden accedir fàcilment. A més a més, l'edifici on està situat l'observatori té una gran sala on es fan les parts més teòriques de les visites de les escoles. La primera part de les visites és una projecció teòrica i seguidament es fa una observació més pràctica. Una característica que desperta molt d'interès entre les visites escolars és poder-se “passejar” pel planeta Mart en 3-D. Són un recull de fotografies en 3-D del planeta i només cal posar-se unes ulleres especials (ulleres verd-magenta) per poder gaudir de l'espectacle. Les escoles són el públic més fidel de l'associació i vénen d'arreu de la comarca de la Garrotxa. Les portes no estan tancades al públic i tothom pot gaudir de l'activitat de cada divendres a l'estiu, en què hi ha organitzada una observació a l'Observatori de Batet.

Web de l'associació: aquí

Info de l'Activitat Mirant el Cel:
Descobriux els misteris del cel a ull nu i a través d'un telescopi situat a l'observatori astronòmic de Batet de la Serra. Contemplant estrelles, constel·lacions, planetes de la mà d'un expert de l'Associació Astronòmica de la Garrotxa.
facebook mirant al cel


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada