21 de febrer del 2013

GASTANT KEKS PER TERRES NYERRES

GASTANT KEKS PER TERRES NYERRES FENT SERVIR LA INTUÏCIÓ/ORIENTACIÓ

Les Planes d'Hostòles - La Xoriguera - Sta. Anna - El Far - Coll de Condreu - Sacosta

17.9 km
1100 mts de desnivell +

Àlbum complet aquí



A part de passar una bona estona corrent, sumant kms i desnivell per la zona de les Planes, en aquesta ruta hi havia marcat té 3 objectius a visitar, el Roure de la Xoriguera, El Far i St. Pere Sacosta.
A prori es podria pensar que la dificultat rau en la distància i sobretot al desnivell per pujar a la cinglera, però per acabar-ho de complicar, només duia un mapa a escala 1/50000 on només hi surten les carreters i alguna pista principal, i aquesta zona és una de les que desconec, per tant la diversió estava assegurada.

Sortint del les Planes seguint uns pocs metres el bicicarril, he de recular uns metres per retrobar un trencall gairebé invisible que condueix al Ferrés i d'aquí a la Costa i a la Xoriguera, evitant així passar per la pista forestal (opció que hauria sigut la més fàcil).
Tot i passar per la Xoriguera em salto la visita al Roure, un altre dia...


Amunt amunt, que he de trobar el camí cap al Far, passada la Xoriguera ja hi ha marques vermelles indicant la direcció a segui cap al Far, tirant de bessons, quàdriceps, braços i dents per salvar el desnivell, una ziga-zaga darrera l'altre, trams costeruts, un petit descans i tornar-hi... amunt, amunt,
Senyalització cap al Far

Sembla impossible que hi pugui haver un pas al mig de la cinglera, entre tanta pedra una agradable sorpresa, lliris i més lliris florits cobreixen el poc espai que no és pedra, i esquitxen el terra com si fossin petit flocs de neu.
Vistes de la Cinglera

Ja falta poc!

Sorpresa, lliris!

Ara si, dalt de la cinglera, apareix Sta. Anna i d'aquí al Santuari del Far, el camí és gairebé planer.

Llàstima, el dia ennuvolat només deixa entreveure una mica les vistes que en un dia asolellat i net deuen ser espectaculars. De tornada reseguint la cinglera per la part de susqueda, el camí ensenya amb petits balcons espectaculars no apta per gent amb vertigen les vistes cap al Pantà i l'Avenc de Tavertet.

A baix, malgrat els núvols, St Martí Sacalm

Mirant Direcció a Tavertet


A partir del Coll de Condreu tot avall! arribo a Sacosta, però m'equivoco i trenco abans d'hora per anar a St.Pere i com que ja vaig tard, l'objectiu és arribar al cotxe sense perdrem, o si més no sense fer masses voltes. En arribar a baix, em sorprenc de que l'elecció de camins que he anat fent, gairebé per atzar m'hagin conduït just a les Planes, perfecte.

Apunts:

Nyerros:
Gentilici dels habitants de les Planes d'Hostòles.

Roure de la Xoriguera:
Aquí deixo un Link molt interessant al respecte del roure de la Xoriguera i altres arbres de la Garrotxa.

Santuari del Far:
El Santuari, del municipi de Susqueda, de la parròquia de Sant Martí Sacalm, és situat a l'extrem d'una cinglera. Els cingles del Far constitueixen l'extrem oriental de la cinglera situada damunt del riu Ter, prenent la forma d'una proa de vaixell i on es situa el Santuari a 1.123 metres d'alçada.
La construcció original va ser destruïda pels terratrèmols de 1428 i reconstruïda poc després

Al costat de l'església hi ha l'hostatgeria. L'interior de l'antiga cisterna, davant l'església, va ser adaptat l'any 1999 com a capella per a les ofrenes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada