14 de febrer del 2013

L'AVENC DE ROCA-ROJA

DISFRUTANT I GASTANT KEKS PER L'AVENC DE ROCA-ROJA

St. Feliu de Pallerols - La Font Grossa - Coll d'Úria - Estany del Coll - Avenc Roca-roja - Santuari de la Salut

14.2 km
750 mts de desnivell +

Àlbum complet aquí



Una ruta completíssima, entretinguda i per disfrutar de valent.

De sortida direcció a la Fàbrega per carretera asfaltada trotant suau per començar a agafar el ritme, i llavors per pista pujant de trankis, una petitat marrada per anar a veure i beure a la Font Grossa que raja abundant tot i els mesos de sequera que portem, aquí cal reprendre de nou la pista fins a Coll d'Uria, creuant la C-153 per primera vegada ja la pujada es fa molt més intensa, el camí està cobert de fulles i el sol entre enmig dels arbres, paissatge idilic i silenci, només la respiració.

La llarga pujada posa a prova les forces, per sort quan sembla que ja m'abandonen ja es veu el final de la pujada, ara fins a l'estany del coll el recorregut és més fàcil, aquí dalt el paissatge és brutal.
Estany del Coll

Oh sorpresa! em trobo una parella caminant, estant una mica perduts i al final els dono el mapa pq puguin continuar, ara em serà més difícil troba l'avenc però per sort la memòria i l'orientació no em fallen.
Vistres des de Roca-roja


Des de Roca-roja es veu Cabrera, Falgars, Puigsacalm, els Pirineus...buf genial!

I ara cap a l'avenc...entre fulles i roques disfrutant em passo una molt bona estona investigant la zona i fent fotos, m'hi hagués passat hores però toca tornar, cap al Santuari de la salut, la baixada a St. Feliu amb seny però saltantmarges per acabar d'arrodonir la diada.



Un dels forats
Brutal! no!

Quan pesen 150 cms de fulles?

Vistes des del Santuari de la Salut

Apunts:

Estany del Coll: En aquest petit reportatge s'exposa el projecte de restauració de l'estany del Coll de Rupit, dut a terme gràcies a l'existència de dos acords de custòdia entre l'associació Paisatges Vius i els propietaris de les finques del Coll i el Torrent.
Les actuacions realitzades tenen com a objectius harmonitzar la conservació de la natura amb les activitats ramaderes de les finques, i alhora incrementar els recursos ecoturístics del Collsacabra.

L'autor del reportatge és Daniel sierra.
 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada