17 de gener del 2013

CAMI RAL VIC OLOT

Avui he canviat els Keks per la Btt, feia molt temps que no agafava la bici.

GastantKeks, bé Gastant Pneumàtics al Camí Ral Vic-Olot
32 Kms, 860mts desnivell +.



Àlbum Fotos Complet aquí

Abans de marxar de casa...comprovar que ho tinc tot...claus de la furgo i de casa, la bici, avituallament, roba d'abric, càmera, mobil, rellotge i mapes... si, em sembla que això és tot.

Doncs cap a Vic...patim patam patum...Travessats els túnels... bé no hi ha boira!

Deixo la furgo a cal Perfectvan...deixeu-la ben maca... i ara cap a Olot. Si!!

Fins a Roda de Ter, camí fàcil i planer, direcció a l'esquirol comença a pujar, no fa fred, i comença a sobrar guants i buf...dec estar cansat, jiji.

Uii Uii, cap a Cantonigròs ja s'enfila més, paisatge impressionant, dia serè...vistes de la Plana, el Pedraforca, Bellmunt, Cabrera, els Pirineus...

Bellmunt des de l'Esquirol

Mirant el cap al Pedraforca

Amunt, amunt, que fa pujada...

Vorejant els Cingles d'Aiats

Sota els cingles d'aiats...direccó al Grau d'Olot...ja sé què no he agafat!
Les eines de la bici i la càmara de recanvi, evidentment m'anadono pq acabo de punxar, ups!

Almenys no tinc cap pressa i el dia és genial! Canvi de plans, de BTT passem a Duatló, cal continuar corrent, jijiji, amb la bici al costat.

A l'Hostal del Grau em socorren, imflem la roda, i au! tornem-hi, cap a les marrades...

Vistes de  Falgars, St. Miquel de Castelló i els Pirineus

A les Mina dels Bandolers

Cami Ral, a les Marrades

Ooh...la roda no ha durat gaire, bé de totes maneres la baixada és massa tècnica per mi, a peu altra vegada,

Truquem...Papa!! Mama!! sucooorrruuu! em veniu a buscar? a Hostalets d'en Bas...
per cert tinc gana, jijiji

Ruta Genial, la propera vegada... amb tot el que cal, jijiji


Apunts:

La Mina del Bandolers. Aques racó del camí ral, prop del Grau d'Olot, s'explica que era on s'amagaven els Bandolers per assaltar a la gent que transitava pel camí

La Xarxa Radial de Comunicacions. Tot i que no és clar que "camí ral" derivi de "camí reial" m'hi ha fet pensar...així que aquí deixo una breu explicació.
Un camí reial era un camí que unia les possessions reials. Des de fa segles els reis espanyols van tenir la necessitat de comunicar tots els seus territoris, tinguent la capital a Madrid...van crear un sistema radial de comunicacions per carretera, us sona?

Com que aquests camins eren molt costosos de mantenir i no hi passava massa ningú, van haver de cobrar peatgesper finançar-los, però és clar amb el poc trànsit que hi havia no cobraven gaire, així que..devien pensar...el cobrarem d'allà on hi passi més gent...i les vies més usades pel comerç i transport, eren igual que avui, les que unien França amb Barcelona i València...així que...que paguin els catalans/es

I eus aquí, que al segle XXI tenim un sistema de comunicacions i peatges bassat amb els interessos mandataris de torn de Madrid, com a l'època medieval i sense preocupar-se realment pel territori i la seva gent.

Si voleu saber-ne més, busqueu info sobre Germà Bel, especialista en aquest i altres emes, fa uns mesos va fer  una exposició espectacular al programa Singular al Canal 33


Camins Reial Espanya de fa segles, Molt semblants als actuals,no trobeu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada