11 de gener del 2013

BOSC DE TOSCA

GastantKeks per Bosc de Tosca i el Parc de Pedra Tosca
9.6 km. Planers

Veure el Track: Aquí




Àlbum Complet

Un consell, aneu-hi sense pressa, si és possible entre setmana i en solitari, llavors deixeu-vos portar sense rumb pels caminets. Perdreu tota noció del temps i de l'espai i si en algún moment us trobeu completament perduts, gaudiu de l'instant!
Cabana de Pedra Seca

La ruta transcòrrer a banda i banda de la Carretera d'Olot a les Preses, en un costat hi ha el veïnat de Bosc de Tosca i a l'altra banda el Parc de Pedra Tosca, tot el conjunt representa l'unió d'esforços de la Natura, que hi posà el terreny en forma de glopades de lava, i de l'home, de la mà dels artigaires que durant dècades es van dedicar a la duríssima tasca de despedregar i així poder disposar d'unes petites però valuoses parceles on poder conrear.
Artiga.

De l'inmens esforç de posar pedra sobre pedra, n'ha quedat un paisatge laberíntic, amb murs de pedres i cabanes que separen les numeroses artigues, a les que s'hi arriba per tortuosos corriols, i entremig de tot plegat, esquitxos per tot arreu d'aquests petits turons...els Tussols.
Tussol
El parc format per la colada de lava del Volcà Puig Jordà**, va ser un bosc de roure pènol fins a principis de segle XIX, quan es va talar per extreure'n carbó i fusta. Després va començar l'artigació, el trasllat de pedres volcàniques per formar petits cultius envoltats de muralles de paret seca.

Clot de l'infern
- CLOT DE L’INFERN : Sembla que es fruit de l’erupció d’un petit volcà en una zona d’aigua. També diuen que, en algunes èpoques, el clot era punt de trobada de bruixes per practicar-hi rituals màgics.
Estatua en una de les Finques Privades del Parc.
** Fins fa poc es creia que la colada de lava procedia del Croscat, però els darrers estudis fan pensar que prové del Puig Jordà



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada