14 de novembre del 2015

EL RAID DE SAU ... O LA PUTA BESTIESA MÉS GRAN ....

RAID DE SAU... Eli Demonjó

El cap de setmana del 7 i 8 de novembre es va disputar Raid Sau Extrem, tancant el calendari de Raids de la Copa Catalana de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

Després de setmanes de neguit i preparació ens plantem a Vilanova de Sau, però aquest cop deixo la meva companya de raids per unir-me a l'equip rival, el Mala Petja. 



A les 8 del matí, puntuals, tots els equips estem sota l'arc de sortida per afrontar la primera secció de treking urbà; aquesta secció és ràpida i aviat tots els equips prenen posició. La segona secció és en kayak pel pantà de Sau, efectivament no hi pot faltar una balisa al famós campanar... Aquí guanyem avantatge i aconseguim posar-nos líders gràcies a la sort del principiant en les bitlles catalanes, evitant així la penalització de 3 km més al kayak; i quan semblava que la sort ens anava de cara, comencem la secció de btt i una averia ens deixa més de tres hores fora de cursa, afortunadament, quan ja ens vèiem plegant veles, un company de l'organització ens salva el raid. 

Ràpidament decidim retallar la secció de btt deixant els 30 punts pel camí i pugem directe a Rupit on comença la secció de treking de 10 km. Aquestes hores la calor i la multitud de turistes fan presència... Una glopada de coca-cola, un entrepà i nari que queda molt raid per davant. Disfrutem de paisatges emblemàtics com les vistes des de l'església de Santa Magdalena, el Salt del Sallent, miradors de la zona dels Bassis, Collsacabra, etc. 
Aviat acabem la secció i tornem a pujar a la bici per dirigir-nos a Tavartet, la foscor comença a destacar però ens deixa unes imatges de postal amb una posta de sol espectacular!!
Amb els ànims a dalt de tot ens posem els keks, el frontal i afrontem l'últim treking del dia de 11 km aparentment ràpids (o això ens pensàvem)... Tres balises que ens porten a embarrancades bastant grans i liades de camins. Orientar de nit és complicat, tardem més de tres hores en completar aquesta secció i tenim la sensació que no ho hem fet prou bé; amb la foscor tot es fa més feixuc i llarg (la mare que em va... Què collons hi faig aquestes hores aquí? Qui coi m'ha manat venir-les a passar putes?), sort en tinc de portar un company amb molta paciència per aguantar els meus renecs. Acabem la secció esgotats mentalment (almenys jo) però per sort només ens queden 14 km de btt de baixada i acabem la primera etapa. Per sorpresa nostre arribem primers al càmping i ens adonem que l'elecció de ruta ha estat bona.
Un bon plat de macarrons, preparem l'estratègia i el material de la segona etapa i a dormir una estona que encara queda força raid pel davant.




Diumenge a les 7:30 es dóna el tret de sortida de la segona etapa, aquest cop però, comencem amb una sortida en massa de tots els equips en kayak, enmig d'un mar de boira densa que no et permet veure més de 5 metres endavant... On coi és el campanar? Ens l'hem passat de llarg? Dubtes i més dubtes... 
Aquí comença l'estratègia del raid ja que és totalment inviable acabar totes les seccions que ens queden per davant; decidim deixar part del kayak i l'escalada. Seguim amb 9 km de btt, 5 de treking i 23 més de btt saltant-nos també la rogaine final. 
Arribem a les 2 del migdia a Vilanova de Sau, cuits, destrossats, esgarrinxats, però amb una rialla d'orella a orella i es que podem dir amb el cap ben alt que L'HEM FETA MOLT  GROSSA! 



Com li dic al presi: una puta gran bogeria que segur que repetirem!

MALA PETJA-GASTANT KEKS

Eli Demonjó

1 comentari: