25 de gener de 2015

Olvan ... 2ona Prova de la Lliga Nord

La segona prova de la Lliga Nord ha sigut a Olvan, organitzada pel C.O.B.
Tot i els pocs kms quadrats de mapa, val la pena remarcar el gran treball del traçador per aprofitar el màxim el terreny, fent possible que els orientadors haguessin d'aplicar diferents tècniques per aconseguir acabar el traçat.L'Eli va ser la nostra enviada especial, i va completar amb èxit el seu debut a la categoria C2.

Aquí teniu el traçat del C2, per is voleu jugar des de casa a escollir la ruta que farieu.A continuació una imatge ampliada del tram que va de les fites 6 a 10.

Són uns trams que poden ajudar a ilustrar els "elements lineals"


Els elements lineals més clars i que sovint utilitzem són els camins/corriols ... però n'hi ha d'altres
que són tan útils com els propis camins, com poden ser, recs i rieres, línies elèctriques, murs, tallats ...

Hi ha 2 maneres d'ajudar-se d'aquests elements per orientar-se, o bé seguint-los o bé travessant-los.

De la fita 6 a la 7, tenim un rec (puntets blaus), si el seguim gairebé ens condueix a la fita 7, per seguir el rec no cal posar-s'hi a dins, pot valer controlar des d'uns metres.

De la 7 a la 8, podem còrrer a nivell (sense guanyar ni perdre alçada) i si la visibilitat ho permet,
ens podem guiar anant en paral·lel de la línia elèctrica (doble línia continua), fins a arribar al camí (línia traços), en aquest cas l'element ens servirà com a línia d'aturada, per des de la corba per exemple atacar la fita 8.

De la 8 a la 9, podem còrrer a seguint el llom, però a més, tenim un altre element lineal, un tallat rocós (pinta color negra) seguint el tallat, durant uns 150 mts arribarem a la fita 9

De la 9 a la 10, haurem de creuar novament el camí, també el rec, i finalment arribarem a la carretera, que ens marcarà una nova línia per atacar el control, en aquest cas, si anant a buscar ens passessim de llarg, tindriem una nova línia d'aturada, si arribem al camí que hi ha darrera la fita 10 ens indicaria que ens hem passat i caldrà resituar-se. 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada