24 de novembre del 2013

MARXA SOLIDÀRIA CREU ROJA. PUJADA A ST. VALENTÍ

Gastant Keks per l'alimentació infantil.

8.6 Km
330 Desnivell (+)



Pujar a St. Valentí de la Pinya sempre té recompensa, i gràcies a Creu Roja Olot aquesta vegada la recompensa és múltiple.

La primera recompensa, permetre'm col·laborar amb la confecció de la ruta, cosa que m'ha permès recordar i fins i tot descubrir nous camins per aquesta magnífca muntanya.

La segona, les vistes, sempre espectaculars, i encara que en pocs dies hi he pujat fins a 5 vegades sempre veus un nou detall per explicar en arribar a casa.

La tercera, un magnífic esmorzar a bases de Patates d'Olot a la brasa!

i la darrera i la més important, fer una petita aportació per intentar ajudar a que tots els nens tinguin l'alimentació que es mereixen, i és que "moltes miques poder sumar molt" i gràcies als 100 participants la suma va ser MOLT GRAN.

Pel que fa la ruta, sortint de la seu de Creu Roja Olot els 3 primers quilòmetres, el camí transcòrrer planejant resseguint el riu fluvià, tot passant pel passeig i les fonts de St. Roc i després per la font de la Gruta on cal atravessar la carretera de tussols per anar a buscar la font de Sta. Rita.
Deixant enrera els camps de la Teuleria, comença la pujada pel serrat de la Casa Gran, un quilòmetre de pujada constant per arribar a fins al punt més alt
 de la ruta, St. Valentí de la Pinya. Des d'aquí hi ha unes magnífiques vistes de l'Alta Garrotxa, Batet de la Serra, Olot, Serra del Corb, Puigsacalm i Falgars i fa que valgui la pena l'ascenció.
Vistes a Falgar i Cabrera



Vistes de la Muntanya Pelada, Olot i Alta Garrotxa


La baixada, que en alguns trams té força pendent, és per un corriol enmig de boscos d'alzina i roure, i porta fins al Mas Olivera. Passat el mas el camí s'enfila de nou per anar fins al camí que guia fins a la carena de la Muntanya Pelada, en aquest punt ja es pot intuir l'arribada, només cal baixar cap al Passeig de St. Roc per tornar al punt de partida.


Apunts:

Creu Roja Olot: Aquí us deixo l'enllaç al web de creu roja, val la pena fer-hi una ullada, sempre hi ha un projecte o altre en què podem ajudar. http://www.creuroja.org/AP/CM.aspx


Processó St. Valentí de la Pinya:

S.Mallarach i R. Llongarriu en el seu llibre Els oratoris de la Garrotxa expliquen que temps fins a principis del segle XX es feia una concorreguda processó nocturna a la vigília de Sant Valentí, amb teies flamejant. Es sortia de la casa dels capellans, a tocarel pont de SantRoc, cap a la muntanya Pelada, el collet del Puig, la solana del Mir i cap a l'oratori de SantValentí. Pel camí es cantava el rosari, i un cop arribats a dalt escantaven les lletanies. Després es solia sopar arengades a la brasa i de postres nous i avellanes. L'oratori ha estat refet el 1999, amb un relleu de Modest Fluvià.

(Moltes gràcies a en Joan Sala per la informació facilitada d'aquesta processó)


2 comentaris:

  1. Ruta 100% recomanable a tots els nivells!! un camí per pujar a St. Valentí poc conegut però més paissatgístic!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, aquesta era la idea, pujar a St. Valentí per els camins menys habituals i disfrutar de l'entorn.

      Elimina