3 de maig del 2013

VISC ENTRE VOLCANS

Gastankeks corrent entre volcans

Olot - Volcà Montolivet - Volcà Bisaroques - Volcà La Garrinada - Volcà Montsacopa 

9.7 kms
460 mts desnivell +

Àlbum complet (properament)



Recuperant un lema antic de la ciutat d'Olot, "Visc entre volcans" i combinant-ho amb la ruta de la cursa dels volans, això si, tunejada, es pot comprovar que "Aulot è molt verd", es pot comprovar fent la ruta o escoltant aquesta versió tan garrotxina


"Aulot è molt verd"

"El filet tenia un preu"  Tipical Garrotxí

La ruta transcòrrer combinant corriols estrets i costaruts, amb trams de pista ampla o asfalt per enllaçar d'un volcà a l'altre. El primer el Montolivet, pujant per el barri de St. Pere Màrtir, i baixant per Sant Roc.
Cap al Bisaroques, primer seguint el curs del riu Fluvià i després enfilant-se pel Barri de Benavent. Entre horts per sobre l'escola Bisaroques, s'arriba a la falda del volcà, un tram curt i intens acosta al cim.




De baixada cal anar a buscar de nou el riu, un cop creuat, de nou a l'asfalt atravessant el Barri de St. Miquel per pujar a la Garrinada. El descens per la cara Oest condueix a la base del Montsacopa, bé sigui pels km acumulats o pel fort pendent, l'últim tram de pujada al Volcà es fa realment dur, però un cop a dalt, les vistes recompensen sobradament tot l'esforç. Darrera baixada per tornar al punt de partida.

Torres de Defensa: Excepte en el Volcà de la Garrinada, en tots els altres volcans d'Olot s'hi van edificar uns torres de defensa/guaita. Datades del segle XIX, són les restes de les edificacions que es feren servir durant les Guerres Carlines




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada