5 de maig del 2013

RUTA DEL CARRILET D'OLOT

Gastankeks corrent pel carrilet. De St. Feliu de Pallerols a St. Miquel de Pineda

St. Feliu de Pallerols - St. Miquel de Pineda - St. Feliu de Pallerols

6.4 kms
90 mts desnivell +



Es podria dir que la ruta no té massa a explicar pel que fa a la distància i desnivell, és pràcticament planera, de còrrer fàcil i amb molt d'ambient, pel que fa el paissatge, en aquesta època els camps i els boscos estan frondosos i verds, i quan hi posem la història, aquesta ruta té molts alicients i és espectacular.

En aquest recorregut entre St.Feliu de Pallerols i St. Miquel de Pineda, s'hi poden trobar diverses referències a l'antiga Ruta del Carrilet, tan interessants com els que es puguin trobar en qualsevol dels poblets que hi ha entre Olot i Girona, o entre Girona i St. Feliu de Guixols, en totals 100 kms convertits en via verda per disfrutar de la història, el paissatge i l'esport.

En aquest petit tram, hi ha des de ponts per salvar rieres a túnels, esglèsies o l'antiga estaciò de St.Feliu.

Estació St. Feliu de Pallerols

Apunts:

Ruta del Carrilet:
- L'Alta Garrotxa, té una relació peculiar amb el tren d'Olot, doncs l'aportació dels boscos per fer les travesses de la via van ser imprescindibles i les rouredes de Bolós, Salarsa, Monars i la Vall del Bac van quedar arranades per abastir les vies.
- Restes del Carrilet, de l'antiga ruta del carrilet ara convertida en via verda conserva encara molts elements, com ponts, viaductes, túnels, baixadors i estacions. En el cas concret de les estacions, n'hi havia de 3 modalitats, les de primer ordre o terminal, que era la d'inci i final de línia, la de segon ordre, que tenia planta i pis, i la de planta baixa. Totes tenien un edifici principal amb vestíbul per despatxar els bitllets i pis per el cap d'estació. Una mica separat hi havia els coberts dels lavabos, i molls per a les mercaderies.

Actualment algunes de les estacions i baixadors s'ha convertit en parcs de bombers, escoles, bars/restaurants, centre turístics, guarderia...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada