1 d’agost del 2015

FORMACI-Ó BY B2


LA XERRADA TÈCNICA

Pel divendres al vespre-nit, el "Míster" Lluís B2, ens va preparar una xerrada molt interessant, repartida en dues parts, amb uns "break" per sopar al centre cívic de Can Blanc. Primer va començar fent una sèrie de preguntes, on ja vam veure que moltes coses les hauriem de millorar... començant primer de tot per l'aspecte psicològic...i és que també un factor a tenir en compte. Per altra banda vam repassar els aspectes bàsics de l'orientació, i també vam poder esbrinar una mica com orienta la gent que està al capdavant de la classificació... en resum...tenim molt marge de millora!



LA PRÀCTICA A ST. JAUME DE FRONTANYA!

I per fi dissabte havíem de posar en pràctica tots els coneixements que més ens van cridar l’atenció. A mi personalment em van motivar o diguem-li cridar l’atenció:
- llegir, llegir i llegir (quan més interpretem el mapa més bé ho farem)
- prioritari fixar-nos en les corbes, després la vegetació i finalment els elements!
- i reconeixerem que és un pedra si imaginem que som un gegant i la podem fer rodolar ;)
Fora bromes,  anàvem a una terra d’una alta exigència tècnica i el “mister” encara ho era més; no ens en perdonaria ni una...  però estàvem motivats, feia temps que no podíem permetre’ns el luxe de provar el nostre saber, últimament anemt de prova a prova, que ja és molt!




Però anem al grà: el mapa que se’ns dóna  té 7 bucles i en cada un d’ells s’havia de treballar quelcom...
-          El primer: per mi el més difícil, tan sols hi havia corbes, no podíem reforçar-nos ni amb la vegetació i ni molt menys tindríem dibuixats elements com camins o pedres (pànic)
-          El segon: a les corbes hi afegeix la vegetació, ho començo a entendre millor...  però encara no em sento còmode.
-          Al tercer: per fi hi és tot!, molt millor... la veritat és que la fusió de tots aquests elements em donen una confiança que em fa sentir bé.
-          El quart : ens hi afegeix una novetat... entre les fites ens marca unes valises (al mapa) en què ens recomana que orientem la brúixola. Està bé, però això de fer un traçat que no és el teu, fa ganes de d’anar més a la teva...
-          El cinquè: fem la volta tot junts, inclús amb el mestre, sembla un tour turístic, a en Lluís només li falta la bandereta perquè no el perdem... però la veritat acabat aquest bucle tots pensàvem:  que en som de bons; si normalment trobem les fites sense veure tot el que els elit poden arribar a veure! jijiji
-          El sisè: tornava a ser un bucle on hi havia punts entremitjos a la fita per on havíem de passar. I la veritat a aquestes altures de les proves s’agraïa no haver de triar traçat ;-)
-          I l’últim el setè: crec que era el bucle amb més nivell i desnivell, per sort la majoria ja ens aviem anat agrupant  i per tant la por o el cansament no era tant...
I finalment, la cirereta del pastís:
Un mapat rodó, sense nord i en una zona aparentment reduïda, al voltant d’uns xaragalls molt característics...  jo crec que si em posen aquesta prova al principi em poso a plorar... però així sí, HO VAM FER! En forma de relleus, molt més lúdic,  un èxit compartit!!!
                                                    

                                                                                                   

Moltes gràcies a tots els que em vau acompanyar d’alguna manera en aquella aventura, també els que me la vau cedir, la guardaré dins meu a la capseta dels records especials...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada