18 d’abril del 2015

DOS PLATS I POSTRES!

Menú completíssim d'Orientació aquest cap de setamana a la Costa Brava!

L'entrant. el servia la Unió Excursionista Vic, un sprint a la vila de Palamós, que servia per decidir l'ordre de sortida del Campionat de Catalunya Sprint, i per puntuar a la Copa Catalana.

A la zona de quarantena l'ambient era magnífic, els que surtien més d'hora començaven a escalfar i es concentraven per entrar en acció. La resta de participants esperaven el seu torn, alguns prenent un sol radiant, altres amagats a l'ombra. Les sortides es succeïen cada 30", per tant de seguida va tocar el torn dels integrants de Gastant Keks, Marc Nicolau a H21A, Quim Masegur a (H35), Xeku a (HE), Marga Ferrés i Agnès Vilanova a (D21A) i Elsa Plana a (Iniciació Adults).

El traçador va treure el màxim partit de la cuadrícula que formaven els carrerons, i places de la vila, la zona de platja i el port. 

En Quimet-O en acció a l'sprin de Palamós


El segon plat. també servit per la Unió Excursionista Vic, la segona màniga, l'sprint que decidiria els Campions de Catalunya Sprint de les diferents categories

Altre cop a la zona de quarantena, els participants amb més opcions i forces escalfaven de nou , la resta intentàvem reservar el màxim de forces. Tot i que hi acabavem de competir, els traçats van tornar a ser prou atractius, i va tenir algunes eleccions de ruta interessants, jugant amb la localització de les fites, amunt o avall d'escales i murs infranquejables, combinat amb l'alta velocitat de la cursa, ho feia emocionant.

A la pantalla gegant, s'anaven actualitzant els resultats a mesura que els orientadors arribaven, i finalment amb els resultats definitius vam poder celebrar el PRIMER TÍTOL!!
l'Agnès Vilanova va aconseguir endur-se el CAMPIONAT DE CATALUNYA en D21A cap a la Garrotxa!


Mapa Campionat Catalunya Sprint (D21A)

Faltaven les Postres. aquest cop, CAMPIONAT DE CATALUNYA DE LLARGA DISTÀNCIA, servides brillantment pel club FARRA-O, el centre de competició estava ubicat a PALS, dins el càmping INTERPALS. 
El contrast amb el dia anterior era enorme, de passar a còrrer un sprint, per asfalt i amb un sol genial, a còrrer un cursa de llarga distància, per camins de sorra i boscos de bona penetrebilitat, i la pluja que refrescava l'ambient.

En Dani, el nostre crack! arribant a Meta, un cop més corrent a Homes Elit!

Ben d'hora, ja es va sentir el primer tro, no va trigar gaire a sonar un parell d'avisos més, en pocs moments començava a caure la pluja anunciada. Al contrari del que podria semblar, la pluja no va fer minvar la participació, i com cargols van anar sortint orientadors cap a la zona de sortida, la pluja no va ser intensa, i es podria dir que va ser a la mesura justa, doncs un cop es començava a còrrer, la concentració necessaria per trobar les fites, feia oblidar l'aigua, i a més l'ambient era més fresc, ideal per còrrer en aquesta zona, doncs en altres edicions l'escalfor que desprenia el terreny de sorra arribava a ser asfixiant.

En aquesta prova hi van participar calçats amb Keks en Marc Nicolau a (H21A), Quim Masegur a (H35), Xeku Vila, Dani Viladomat i Joan Barcons a (HE), Marga Ferrés, Agnès Vilanova, Imma Arderiu i Nuri Sitjà a (D21A), Àstrid Barcons a (D21B) i Elsa Plana a (Iniciació Adults).

La cursa tenia totes les característiques que s'esperen d'un Campionat de Catalunya d'Orientació de Llarga distància, és a dir, forces kilòmetres, i poques fites, separades entre si per uns quants trams llargs, on es premiava la bona elecció de ruta i la resistència física. La densa xarxa de camins permetia escollir diferents opcions per arribar a prop de la fita, i a l'hora de fer l'atac final poder aplicar les diferents tècniques, rumb, talonament, lectura més afinada de mapa...

Novament vam poder pujar el podi! Altre vegada a la Categoria D21A, la Nuri Sitjà va aconseguir la 3era plaça de CAMPIONAT DE CATALUNYA!

...les fotos dels podis a D21A! 
... i més avall 3 mapes de 3 categories diferents, 21B, 21A, i 21 Elit, per ordre de menys a més llarg i difícil. Amb quin hi atreviu?

Agnès, 1era Campionat Catalunya Sprint D21A

Nuri, 3era Campionat Catalunya Llarga D21A

Mapa Categgoria D21B


Mapa Categgoria D21A

Mapa Categgoria HE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada