1 de març del 2015

IV ROGAINE D'OSONA

Les curses que organitza l'Unió Excursionista Vic sempre tenen tots els alicients per participar-hi i que en marxis content...a St. Bartomeu del Grau no és diferent, a banda de l'embocall de la Fira de Muntanya que fa que hi hagi un gran ambient durant tot el dia, l'entorn ajuda, i molt, a disfrutar mentre corres, hi ha rieres amb racons genials, i unes magnífiques vistes de la plana, si a tot plegat hi sumes les diferents opcions de participació a la cursa, de segur que la jornada surt rodona.

La fita 82... impressionant, no?


En totes les modalitats que proposava l'organització, hi hem tingut representants...

a la ROGAINE de 6 hores, amb l'Ester i en Raul a la categoria Mixte, En Ferran a Senior Homes

a la ROGAINE de 3 hores, amb la Nuri i en Joan d'una banda i en Carles i en Xeku de l'altra

i finalment a la cursa popular amb en Xevi

La Rogaine és una modalitat de l'orientació que consisteix en trobar el màxim de fites possibles en un determinat temps, en aquest cas, 3 o 6 hores, a més les fites tenen diferent valor segons la distància i/o dificultat. L'escala del mapa sol ser d'1/20000, fet que fa que la zona representada en el mapa inclogui una gran quantitat de km2, per lo que la presició és més baixa que en una cursa normal, de manera que els factors clau en aquesta especialitat és l'estratègia i la resistència.

Es tracta de escollir un traçat que permeti agafar el màxim de punts i que permeti fer modificacions durant la cursa per aconseguir ajustar-se al màxim al límit de temps, però sense passar-se, perquè per cada 5' de retard, hi ha una penalització de 5 punts.

Aquest és el track de la Rogaine de 3h (Monti - Xeku)


Haviem calculat que amb 3 hores podiem fer uns 20 kms, per tant calia descartar algunes fites ja d'entrada. Vam descartar les fites de l'est del mapa (54, 72 i 83) i  a la del Sud (51), també al centre del mapa vam descartar la 44, doncs era dificil d'enllaçar i només suposarien 4 punts.

El plantejament era anar de nord a sud per la banda oest del mapa, recollint la fita 90, un cop arribat a la 61 verificar el temps que duiem i comfirmar si intentavem caçar la 73 o pujavem a la 52. La tornada de sud a nord pel centre del mapa, i deixar el bulce del nord del triangle (42,74, 68) si ens quedava temps. Finalment i com a últim recurs per si encara sobrava temps anar a fer la 31 ja que es trobava prop de meta.

I la 90!! Espectacular, quin fart de grimpar!


Vam cumplir força la ruta inicial, però encara ens han quedat dubtes ....

La fita 90 la vam atacar des de sota, sortint de la 82 seguint la riera, però potser hagués valgut la pena anar per dalt, i aprofitar per recollir la 32?

I després de la 61? podiem haver seguit per sota fins a la 80 sense pujar a la 52 i canviar-ho per anar a la 73? 

Per la resta, uns 10' minuts en total d'error evitables, sobretot a la 74, on en vam perdre 6, gairebé erem a la fita, però la densa vegetació ens va fer intentar trobar un pas més net, que no hi havia, i per tant vam haver de tornar on erem per atacar la fita...uns minuts que ja no vam recuperar i vam penalitzar 5 punts.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada