22 de febrer del 2015

CAMPIONAT CATALUNYA DE RELLEUS


Els campionats de Catalunya d'Orientació per Relleus sempre són una cursa diferent, malgrat ser una cursa molt competitiva, no deixa mai de ser una festa, molts dels equips es disfressen i el fet de poder correr en equip és un alicient extra. 
Veure passar els millors corredors en plena acció per la fita vista és un regal, nervis mentre esperes els companys de relleu passar, també s'hi afegeix la pressió de no poder fallar i millorar, o com a mínim mantenir, la posició de l'equip.... i si a més de tot plegat, és la primera vegada que GASTANT KEKS hi pren part ...el resultat és una diada espectacular.

Per acabar-ho d'arrodonir....la classificació final de l'equip.... estatosfèrica! molt millor del que la lògica feia pensar.... 5ena Posició per les Noies d'entre els 18 equips participants i 8ena pels Nois d' un total de 21 equips,

El traçat de la cursa tenia dues parts molt diferents, a la primera part es realitzava la major part del desnivell de la cursa, a més també hi havia la part on la vegetació era més densa, i els elements de referència per atacar les fites eren mínims, de manera que els errors podien ser molt grans, calia mantenir la concentració i llegir bé el relleu per no perdre massa minuts. Després de passar per la fita vista. la zona era totalment diferent, un entramat de camins en una zona planera, feia possible un darrer tram de cursa molt ràpid, el perill però era caure en el parany de relaxar-se i anar a visitar alguna fita d'un altre circuit.


Mapa d'un dels traçats de les Noies Sènior





























La cursa de les Noies: 1 Minut que avança moltes posicions!

La 5ena posició aconseguida va ser, en gran part, gràcies a la regularitat de totes les rellevistes, a més va ser clau el fet d'entregar l'últim relleu 1 minuts abans de les 12h, moment en que es realitzava  la sortida en massa per tots els equips que encara no ho havien pogut fer, i per tant tots aquests equips quedaven automàticament darrera.
Quan la última rellevista va aparèixer a la recta de meta, la sensació era que havia mantingut l'equip a la posició, però moltes de les últimes rellevistes d'altres equips van fer errades importants i la perseverança i no fer grans errades va fer que l'equip pugés fins a la 5ena posició.


Equip femení: Agnès, Imma, Nuri, Marga, Eli i Àstrid







Mapa d'un dels traçats dels Nois Sènior



La cursa del Nois: El relleu llançadora!

El nostre primer rellevista dels nois no va especular, va sortir al grup del davant, i en passar a la fita vista, a la meitat de la cursa, encara anava dins el grup dels TOP-10, tota una injecció de moral cap als altres rellevistes de l'equip. El primer rellevista havia complert amb escreix i va actuar com una llençadora per la resta de rellevistes, de manera que la resta de la cursa es tractava de mantenir un ritme constant i evitar errades grans per mantenir la posició, i així va ser.
La dificultat de la prova va fer que altres equips fessin errades més grans o simplement marquessin una balisa erronia, fent que l'equip escalés fins a la 8ena posició.

Equip Masculí: Dani, Joan, Xeku, Sei, Marc, Quimet i Joan








i encara més fotos aquí






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada