11 d’abril del 2013

DESCANS ACTIU GASTANT KEKS A MAIÀ DE MONTCAL


Maià de Montcal - Sta.Llúcia - Font de la Teula - Sta. Miquel - Creu de Maià o de les Bruixes - Sta. Magdalena - Maià de Montcal


11.9 kms
325 mts desnivell +


Àlbum complet aquí



Després d'unes quantes rutes amb força desnivell o més aviat llargues, el cos i la ment demanaven un canvi d'aires. La ruta per Maià de Montcal permet aquesta renovació, no massa llarga poc desnivell, per tant ideal per intentar agafar un ritme més ràpid de l'habitual.

Començant per una pista completament plana, ben aviat s'arriba a l'ermita de Sta. Llúcia, un tram més per la pista serveix per tot seguit empalma amb diversos corriols fins a trobar la font de la teula. Sortint de la font, la pista condueix cap al turó de ca n'alzina, just al coll hi ha la Creu de Maià o de les Bruixes, i tot seguit cap a St. Miquel.
Vistes de la Mare de deu del Mont.

Creu de Maià
A partir d'aquí quasi sempre per pista es puja suaument fins a Sta. Magdalena. Des d'aquí es pot veure, en un dia clar, la badia de Roses.
Vistes cap la plana de l'Empordà des de Sta. Magdalena


La tornada és ràpida, retallant camins i pistes per mig de boscos fins a arribar a la pista que retorna a Maià.


Sta. Magdalena

Una de les nombroses Masies de Maià

Apunts

Sta, Magdalena: Actualment se la coneix amb le nom de Sta Magdalena de Maià, però antigament fou l'esglèsia del priorat de Sta. Maria de Jonqueres. El lloc de jonqueres està documentat ja a l'any 978. El priorat depenia del monestir de Sta. Maria de Vallbona, al bisbat d'Elna. Del priorat només es conserven algunes dependències, convertides en mas, i l'esglèsia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada