21 de desembre de 2012

ROURES REIALS

Corrent Gastant Keks per l'Alta Garrotxa
14 kms
510 mts Desnivell +

Veure el track aquí

Àlbum Complet
 
La ruta comença just després de Cal Pei, a Oix, seguint la pista que porta a la Vall d'Hortmoier, és una pista fàcil i sense gaire desnivell. A uns 4,5 Km arribem als Roures Reials. Per allargar la sortida, es pot anar fins a les planes del Barrancot, la opció fàcil és seguint el camí marcat senyalitzat am marques blanques i grogues, però per fer-ho més atractiu ho he fet remuntat pel mig del riu ( TOT I QUE NO ÉS GENS RECOMANBLE EN ÈPOCA DE PLUGES, PEL PERILL DE CRESCUDES SOBTADES) a part, es fa difícil avançar per sobre les pedres de la llera del riu, que són molt relliscoses.
La tornada es pot fer seguint el GR-11, per la Collada dels Muls, fins a retornar a la vall, i repetir la pista de tornada

 


Història: L'expansió de la població cap a zones de muntanya al segle XVIII, amb el consegüent augment del consum de fusta en tots els àmbits: artesà, domèstic, industrial i naval, va fer necessària la promulgació d'una reial ordre, per primera vegada, que regulés l'explotació, la conservació i la repoblació dels boscos. L'rdre del 31 de gener de 1748 disposava que els intendents de Marina fossin els encarregats de dur a terme aquesta ordre que, entre altres normes, establia que totes les muntanyes situades a menys de 140 km de les nostres costes i dels rius navegables dependrien d'aquests intendents. Segons aquesta ordre, els propietaris de boscos no podien tallar aquells arbres que la Marina marcava per ser idonis per a la construcció de vaixells. Per a tallar qualsevol altre arbre calia demanar autorització. Els roures d'Hortmoier, coneguts també com els roures del Rei, van ser marcats per la Marina entre els anys 1748 i 1751. És possible que aquesta ordre salvés la vida d'aquests roures que, no havent estat utilitzats per a la construcció naval, van quedar, diguem'ho així, indemnes en aquest remot indret de la Garrotxa. 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada