21 de març del 2014

PUIG DE LA CALMA

GastantKeks de nou, aquest cop a Sales de Llierca, a l'Alta Garrotxa

Monteia - St. Miquel de Monteia - Pujant de la Guilla - Puig de la Calma - Coll de Jou - Coll Sabassa - Monteia

8.3 Km.
435 mts Desnivell




Ruta per l'Alta Garrotxa. L'aproximació per arribar a la casa de Monteia, punt de sortida de la ruta, és una mica llarga, tot i tenir bon excés, doncs cal fer uns 6 kms de pista a trams sense asfaltar, un cop passat el trencant del castell de Sales. 

Des de Monteia comença la ruta, una pista surt cap a St. Miquel de Monteia, situada a pocs minuts, pujant tranquilament.

El següent objectiu és el Puig de Calma aquesta vegada l'opicó és fer-ho pel pujant de la guilla, el camí per arribar-hi és genial, pedregós però sense massa pendent i amb petits balcons per fer ullades a la plana de llierca (si el temps acompanya). Es pot fer una visita llampec a l'oratori de St. Jordi abans d'enfilar el pujant de la guilla, que transcòrrer gairebé entre cingleres, amb força desnivell, un cop a dalt gairebé a 1000 mts sobre el nivell del mar, un zona més planera conduieix fins a la base de l'última pujada, per amb un darrer tram curt i dret assolir el puig a 1053 mts. En dies de bona visibilitat les vistes són espectaculars!

La Baixada cap al coll de Jou és amb força pendent i va bé per practicar la tècnica de baixada, això si vigilant el turmells. 

Tot seguit cap al coll sabassa, on ja només quedarà una entretinguda baixada per arribar de nou a la Monteia

Apunts: 

Visibilitat: Un dels premis a enfilar-te al cim d'una muntanya són les vistes, malauradament hi ha dies que la l'ambient no permet veure més enllà d'uns metres. En dies òptims des zones de muntanya es pot tenir una visibilitat que arriba entre els 70 i 100 kms, però condicions climàtiques com la pol·lució, la boira o l'alta humitat, poden reduir-ho a uns pocs metres, també en temporals, precipitacions denses o el torb fan que la visibilitat quedi molt minvada. Almenys, a la Garrotxa tenim la sort que quan no hi ha bones vistes, és per la boira o l'alta humitat, i no per pol·lució.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada