31 de gener del 2013

STA MARIA FINESTRES

Gastant Keks a la Serra de Finestres

St. Aniol de Finestres - Bauma dels Trabucaires - St. Joan de les Medes - Puigsallança - Sta Maria de Finestres - Castell de Finestres

16 km
1040 mts de desnivell +
Àlbum Complet aquí






Aquest cop he gastat keks fent ruta cap a la zona sud de la Garrotxa, al principi amb ganes d'aprofitar el bon temps corrent per les zones assoleiades, i al cap d'un parell de kms, tot i anar amb pantalons curts i samarreta ja buscava les ombres!

Una pujada suau per la pista acosta fins a la bauma dels trabucaires, amb la gorga completament assecada.

Bauma dels Trabucaires

Aquí si que fa pujada! intensa, fent ziga-zagues, remuntant la riera  fins a arribar al pla que hi ha abans de les Medes, una visita ràpida a St.Joan de les Medes i la imponent alzina del costat, i tornar a recular un troç per després anar cap al pla de la Trona. Atravessats els plans, un camí genial atravessant una preciosa fageda, condueix, sempre caraamunt, fins al coll del Grau, el que es podria dir inici de la Serra de Finestres.

St. Joan de les Medes
Alzina de St. Joan de les Medes
Seguint la carena, el camí puja i baixa suaument, fins al Puigsallança, des d'aquí ja es veu el turó del Castell de Finestres, baixada entretinguda fins al forat de l'ovella i cap a Sta. Maria de Finestres.

Un cul de sac porta fins al castell i ara tot baixada fins a St. Aniol, el camí de baixada és ideal per fer el "senglar", és prou tècnic per ser divertit, prou llarg per disfrutar molta estona, i prou cobert de vegetació per tenir la sensació d'obrir pas entre branques!

Pas Forat de l'ovella

Sta. Maria de Finestres des del Turó del Castell















Un cul de sac porta fins al castell i ara tot baixada fins a St. Aniol, el camí de baixada és ideal per fer el "senglar", és prou tècnic per ser divertit, prou llarg per disfrutar molta estona, i prou cobert de vegetació per tenir la sensació d'obrir pas entre branques!


Vistes de Sta. Pau i els pirineus des del turó del Castell
Apunts:

Sta. Maria de Finestres
La primera notícia que es té de l'esglèsia és a l'acta de consagració, del 947. És vinculada al castell de Finestres. El castell pertenyia a la Baronia de Sta. Pau

A la pista que va a Mieres, hi ha les restes de la talai ibèrica del poblat de palomeres i al costa l'escultura "La Dama de la Garrotxa" de l'escultor Piculives.

Poblat ibèric.
Situa a la serra de finestres a 760 metres sobre el nivell del mar, el poblat ibèric de Palomeres respon als assentaments anomenats de "barrera", típics del mon ibèric, per la seva finalitat defensiva. És un indret defensat naturalment per cingleres que es troben al nord i est del poblat  que en els seu temps en dificultaven l'accés. L'arquòleg Fancesc Riuró el va descubrir el 1965.

Dama de la Garrotxa
Piculives
És el nom artístic de Josep Basch i Puy (Arbúcies, 1937 - Girona 1998).
Els seus inicis com a picapedrer al van portar a desenvolupar una carrera artística molt lligada a la pedra i als elements de la natura, a la qual es va sentir fortament lligat. Amb una formació totalment autodidacta, Piculives treballà el dibuix, la pintura i l'escultura.
 
La seva obra es caracteritza per les formes arrodonides, els volums suaus i les línies sinuoses, i els seus temes tenen una forta càrrega simbòlica lligada sovint a la terra i la dona com a símbols de fertilitat i de renovavió constant del cilce natural
 
L'artista sempre va viure en contacte amb la natura i les primeres matèries, tots ells elements que va utilitzar en la pròpia construcció dels instruments i equipaments a ll'hora de realitzar l'obra d'art

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada