23 de novembre del 2012

STA. BÀRBARA DE PRUNERES

Corrent Gastant Keks per l'Alta Garrotxa.
Pont de Llierca - Sta. Bàrbara de Pruneres - Sadernes - Pont de Llierca
17 kms. 670 mts Desnivell +
Veure el Track aquí

Veure àlbum complet

La ruta s'inicia a l'aparcament passat el pont de Llierca, ja d'entrada la pista fa una bona pujada, a mesura que s'avança es transforma en un corriol més pedregós, i aixecant la vista cap enrera, es pot veure la plana de Tortellà i més enllà la plana empurdanesa. 
Vista cap a la plana
Sta. Bàrbara de Pruneres

El camí continua pujant, alternant pista i corriols, fins arribar als peus de Sta. Bàrbara de Pruneres, la tornada pel Coll de Jou, és una llarga baixada majoritariament per corriols fins a Sadernes, el tram final segueix un parell de km per asfalt, per tornar a agafar un corriol que dur fins a la Bauma del Serrat del Pont i finalment al Pont de Llierca per tancar la ruta.

Bauma del serrat del Pont

Pont de Llierca

Història: Santa Bàrbara de Pruneres és una petita esglesiola enclavada al bell mig de l'Alta Garrotxa, amb una panoràmica excepcional de la Vall d'Oix, el Bassegoda, el Ferran...
La característica més important a resaltar és el pòrtic, situat a la banda sud, anys enrera, s'hi reunien els tribunals de la contrada, era utilitzat com aixopluc i lloc de reunió dels feligresos abans o després de les cerimònies religioses, i s'hi enterrava gent important.
Aquest pòrtic manté 5 pòrtics de mig punt, un d'ells tapat recentment en una restauració. Es calcula que aquesta obra es va construir entre els segles XIII - XIV.

La Bauma del Serrat del Pont és un jaciment arqueològic situat al costat del pont de Llierca, excavada durant els anys 1998-2003. A la bauma s'hi ha viscut en diferents èpoques des fa uns 9400 anys, fins els període ibèric, també esporàdicament duran l'època romana i pels bosquetans que treballaven a la zona entre els segles XV i XIX.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada